Der er et hav af muligheder, hvis man vil være tilskuer til et bilrally. Alene i Danmark er der jævnligt rally-arrangementer fra tidligt forår til sent efterår, og det samme gælder i de andre europæiske lande – og oversøisk – hvor der er tradition for at køre rally.

Herhjemme er bilrally organiseret under det danske bilforbund Dansk Automobil Sports Union, der forkortes DASU. På deres hjemmeside kan man finde en omfattende oversigt over de danske rallyløb og dermed også finde dem, man har lyst til at overvære som tilskuer, som journalist eller i anden sammenhæng.

Rally er, som de fleste nok ved, også en international sport, og der er kendte rallyer at besøge over hele verden. Et af de mest kendte er det internationale rally i Monte Carlo, som hvert år arrangeres af Automobile Club de Monaco. Det har været en fast begivenhed siden 1991 og har således været en del af det meste af automobilindustriens historie. Rallyløbet i

Monte Carlo har en helt særlig nimbus omkring sig på grund af stedet, det køres. Monaco er kendt som stedet for de rige, de kendte og de glamourøse, og har været det i årtier.

Lån til opholdet

Afhængigt af ens pengepungs størrelse – eller rettere indholdet i den – kan det i nogle tilfælde være en god idé at se sig om efter finansieringsmuligheder i forbindelse med overnatning og andre udgifter til ophold, hvis man vil overvære eller måske deltage i et rally, hvad enten det er her i Danmark eller på en af de mere eller mindre kendte destinationer i udlandet.

I den forbindelse findes der flere muligheder. Har man en brugbar relation til sin bank, kan det være, at man kan trække på en kassekredit der eller ligefrem oprette et lån til formålet. En anden mulighed er at opsøge de muligheder for at skaffe finansiering, som markedet i øvrigt tilbyder. Der findes muligheder i nogle af de store internationale pengeinstitutter, som enten udlåner direkte eller via specielle selskaber beregnet til at yde kortere forbrugslån. Du kan eksempelvis sammenligne lån på hjemmesider som Superkredit.net, hvilket vil hjælpe dig til at finde et billig lån.

Det er vigtigt, at man ser sig for i dette marked. Renter kan svinge rigtig meget, og også andre omkostninger kan have forskellig karakter og størrelse. Der kan derfor være stor forskel på prisen for denne type lån, så man skal holde et vågent øje med de tilbud, som man modtager. En fordel ved disse lån er, at man kan bruge dem, som man vil – og de kan ofte dække et behov, som opstår til et særligt formål som eksempelvis opholds- og overnatningsudgifter i forbindelse med et rallyløb.

Man man også overveje at bruge en eksisterende kreditkortkonto eller oprette en til formålet. Det vil ofte være en fleksibel måde at finansiere opholdsudgifter og overnatning på, fordi man som oftest kun betaler omkostninger for de beløb, man konkret trækker. Men omkostningerne skal vurderes i forhold til, hvad det vil koste at oprette et lån på en anden måde.

Uanset, hvordan man skal finansiere sin deltagelse i eller sit besøg ved et rallyløb herhjemme eller i udlandet, er det ganske sikkert, at man får stor glæde af det. Rally er en medrivende sport, hvad enten man sidder bag rattet eller blot er tilskuer.

Mange steder at bo

Vælger man at rejse til Monte Carlo for at følge det berømte Monte Carlo rallyløb, er der gode muligheder for overnatning. Der er et hav af hoteller i den lille fyrstestat, men man kan såmænd også komme afsted med at campere – eller med at lægge til i den verdensberømte lystbådehavn, hvor man dog nok ikke skal komme tøffende i sin lille danske lystsejler, men er nødt til at have noget lidt mere storslået, hvis man skal imponere med sit fartøj.

Nogle af dem, der deltager i løbet, rejser med en autocamper, således at bilen bliver sendt i forvejen , og de bor så selv på en lejrplads i autocamperen, sådan at udgifterne kan holdes nede – det er nemlig ikke uden omkostninger at deltage i et rally.

Herhjemme er udgifterne til overnatning mere overkommelige, og dybest set er vi jo i Danmark sjældent længere hjemmefra, end at vi kan køre hjem hver aften. Men skal der festes lidt, eller man gerne vil nyde samværet med venner og bekendte, som har samme interesse for at se rallyløb, som man selv har, så kan det være en god idé at finde en overnatning i forbindelse med begivenheden.

Pressens folk har i den forbindelse en særlig position. Journalisterne er på arbejde og skal have adgang til internet, arbejdsfaciliteter og gode rammer for at kunne sende deres historier hjem, hvad enten de arbejder for trykte medier, netmedier eller TV og radio. Ofte vil der ved et løbsarrangement være indrettet en særlig presselounge, hvor journalisterne kan arbejde og få ro, og her vil der være mulighed for at gennemføre interviews med kørere, hjælpere og andre, som har en viden eller position, som gør, at de bliver interessante for læsere, seere og lyttere.